Kako izbrisati sporočilo ali celoten pogovor na Facebooku

Brisanje sporočil s Facebooka

Če ste kdaj poskusili pogledati svoja starejša sporočila na Facebooku, boste morda našli neskončno sled let. Včasih je pogovore lahko zabavno brati, ker so sporočila precej stara, včasih pa ljudje takšnih spominov ne marajo v svoji mapi »Prejeto«. Torej, ljudje, ki želijo izbrisati sporočilo v Messengerju ali na Facebooku, bi morali vedeti, da lahko na dva načina izbrišete sporočila.

  1. Izbrišite celoten pogovor na Facebooku
  2. Izbrišite določeno sporočilo iz pogovora na Facebooku

Izbira uporabnikov na Facebooku je različna. Nekateri bodo morda želeli izbrisati le nekaj določenih sporočil, drugi pa bodo želeli izbrisati celoten pogovor. Če želite sporočila izbrisati, sledite spodnjim korakom.



Brisanje celotnega pogovora na Facebooku ali Messengerju

Če izbrišete celotne pogovore, bo vsa zgodovina sporočil, priloženih določeni osebi, v celoti izbrisana in ko boste to storili, teh sporočil ne boste mogli več vrniti. To ni ena izmed mojih najljubših odločitev, ker rada berem stara sporočila in se ob branju teh sporočil pogosto resnično smejim. Čeprav je možno, da nekdo iz kakršnih koli razlogov ne bi hotel voditi pogovora, je to zanje edina možnost. Tukaj je tisto, kar morate storiti.



  1. Prijavite se v svoj Facebook račun in odprite zavihek klepeta za osebo, katere pogovor želite popolnoma izbrisati.

    Odprite klepet s prijateljem



  2. Poiščite ikono podobnega kolesu, ki je za večino aplikacij pogosto znana kot ikona nastavitev. Kliknite na to. To je druga ikona v zgornjem desnem kotu zavihka klepetov na modrem traku, kot prikazuje puščica na spodnji sliki.

    Ikona nastavitev

  3. Ta ikona nastavitev vam prikaže spustni seznam vseh dejanj, ki jih lahko izvedete v zvezi s tem klepetom. Odprete ga lahko v programu za sporočanje, lahko spremenite barvno temo klepeta in dodate tudi vzdevek za to osebo. Izklop zvoka, prezrtje ali blokiranje lahko izvedete vsa ta dejanja za kateri koli pogovor na Facebooku. Če se pomaknete navzdol po tem spustnem seznamu, boste našli možnost »Izbriši pogovor«, kot je prikazano na spodnji sliki.

    Izbriši pogovor

    Če želite izbrisati celoten pogovor, kliknite »Izbriši pogovor«. S tem boste preusmerjeni v drugo pogovorno okno, ki bo potrdilo, ali res želite izbrisati celotno zgodovino klepeta s to določeno osebo. To bi lahko bil najboljši čas, da premislite o svoji odločitvi, saj pogovorno okno poskrbi, da razumete posledice tega dejanja. To pomeni, da ne more biti, ne glede na vse, razveljavljeno, karkoli že.



    Potrdite

  4. Če ste stoodstotno prepričani v to odločitev, kliknite modri zavihek v tem pogovornem oknu z napisom »Delete Conversation«

Uspešno ste izbrisali svojo zgodovino klepetov s tem prijateljem in ne boste našli nobenega sporočila, ko boste zdaj odprli klepet za tega prijatelja na Facebooku.

Brisanje nekaj sporočil iz pogovora v Facebooku ali Messengerju

V pogovoru s prijateljem obstaja verjetnost, da jim želite nekaj povedati in ne želite, da bi kdo drug kdaj prebral. Če želite izbrisati ta posebna sporočila, sledite spodnjim korakom. Način brisanja pogovora in brisanje sporočila iz pogovora je precej drugačen.

  1. Ko odprete klepet s prijateljem, lahko vidite sporočila v modri in njihova sporočila v beli barvi. Torej, če želite izbrisati sporočilo, ne glede na to, ali gre za njihovo ali vaše, morate kazalec premakniti na tri pike, ki se prikažejo tik pred sporočilom, ki ga želite izbrisati. Oglejte si spodnjo sliko, da vidite, kje točno boste našli te pike.

    Izbrišite sporočilo

  2. Kliknite te pike, da se na zaslonu prikaže možnost za brisanje, kot je prikazano na zgornji sliki. V trenutku, ko kliknete pike, se v črnem pogovornem oknu prikaže možnost za »brisanje«. Kliknite to črno polje, da izbrišete to določeno sporočilo.
  3. Facebook bi vam zdaj želel potrditi, ali res želite izbrisati to sporočilo. Razlog, zakaj Facebook potrjuje takšna dejanja, je ta, da včasih pomotoma kliknemo zavihke in dejansko ne želimo ukrepati. To uporabnike na več načinov prihrani. Torej, če želite to sporočilo izbrisati, kliknite »Izbriši«, ki je napisano z rdečim besedilom, ali »prekliči« dejanje, če ste si premislili.

    Kliknite »Izbriši«, da sporočilo za vedno izbrišete

Ko enkrat izbrišete sporočilo, tudi kako ne morete vrniti izbrisanega pogovora, tudi teh sporočil ne morete vrniti nazaj. Zato bodite zelo pozorni in prepričani o takšnih odločitvah na Facebooku.

13. decembra 2018 3 minute branja